About بختک
About بختک
Blog Article
مانند آتونی، این توهمات نیز می توانند در هنگام به خواب رفتن (توهمات هیپنوگوژیک یا پیشاخواب) یا پس از بیدار شدن (توهمات هیپنوپومپیک یا پساخواب) ظاهر شوند.
مشاوره با پزشک در صورت بروز مکرر بختک: اگر بختکها بهطور مکرر رخ دهند و کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار دهند، مشورت با پزشک یا متخصص خواب میتواند راهکارهای بیشتری را برای درمان و پیشگیری ارائه دهد.
در صورت تمایل با مرکز شماره یک تماس بگیرید و از دکتر امیری تایم ویزیت اخذ نمایید.
مصرف داروهای ضدافسردگی برای موارد مزمن: دکتر امیری توصیه میکند که در مواردی که فلج خواب شدید و تکراری باشد، مصرف داروهای ضدافسردگی مانند کلومیپرامین تحت نظر پزشک میتواند مفید باشد.
توهمات مزاحم که شخص در آن احساس می کند یک وجود تهدید کننده « بختک » حضور دارد،
در مورد اینکه بختک تا چه حد علمی است یا خرافات، میتوان گفت:
خوابیدن و بیدار شدن در یک ساعت مشخص هر روز و ایجاد روال آرامسازی قبل از خواب مانند خواندن کتاب یا گوش دادن به موسیقی آرامشبخش.
با این حال، برای افرادی که به شکل مزمن دچار این مشکل میشوند و یا اختلالات خواب جدیتری دارند، مراجعه به متخصص خواب توصیه میشود.
این حالت میتواند بسیار ترسناک باشد و اغلب با توهمات و تجربیات دیداری یا شنیداری همراه میشود.
فرد در حالی که بیدار است، نمیتواند بدن خود را حرکت دهد یا صحبت کند. این حالت میتواند چند ثانیه تا چند دقیقه طول بکشد.
استرسهای شغلی، تغییرات در سبک زندگی و اختلالات بختک در خواب خواب میتوانند علت این بروزها باشند.
تجربیات متفاوت افراد از فلج خواب میتواند با باورهای فرهنگی آنها مرتبط باشد.
نارکولپسی یک اختلال عصبی است که در آن کنترل صحیح مغز بر فرایند بیداری مختل می شود و علایم متنوعی از جمله فلج خواب ایجاد می کند.
درمان اختلالات خواب: در صورتی که بختک به دلیل اختلالات خواب دیگر مانند آپنه خواب باشد، درمان آن اختلال میتواند به کاهش بختک کمک کند.